Zondag 14 augustus was de start van de voorbereiding van de jaarlijkse Sport- en Speldagen met als thema “Wetenschap”. In de laatste week van de zomervakantie organiseert Stichting Spelenderwijs speciaal voor alle Wassenaarse kinderen drie dagen vol met sport- en spelactiviteiten. Maandag 15 augustus was het dan zover, ruim 400 kinderen verzamelden zich op de diverse locaties in Wassenaar bij hun eigen leeftijdsgroep.

De Pinkies (groep 3 en 4) startten traditiegetrouw bij Scouting van Woesik met een kennismakingsspel. Tijdens het kennismakingsspel leren de kinderen elkaar en hun leiding kennen waarmee zij in een team terecht zijn gekomen. Nadat zij een team hebben gevormd gaan zij diverse sporten en spellen spelen, waaronder: een smokkelspel, een vossenjacht, een touwtrek competitie en een survival over de sloten.

De Stuiters (groep 5 en 6) zijn gestart bij Scouting de Paauw. Na de kennismaking hebben zij op het sportveld een gave bootcamp clinic van Njoy Fitness gekregen. Daarnaast hebben zij, geheel in thema, een “radioactief”-vatenspel gespeeld in het bos. Hierbij probeerden zij vaten met “gevaarlijke” stoffen kwijt te raken aan een ander team. Ten slotte eindigden de Stuiters met een spectaculaire survival door de weilanden.

De Bonken (groep 7 en 8) startten dit jaar op het sportveld naast het zwembad en bij Blauw-Zwart. Na hun kennismaking zijn zij het bos in getrokken en hebben zij daar levend Cluedo en Stratego gespeeld. In de middag was het hun beurt om in het Sterrenbad onze nieuwe zwemactiviteiten uit te proberen, dit bleek een groot succes. Op dinsdagmiddag trokken de Bonken het centrum van Wassenaar in om de Crazy 88 uit te voeren, hierbij moesten zij 88 ietwat gekke opdrachten uitvoeren om punten te scoren.

De Megabonken zijn maandag later gestart, omdat zij voor het eerst in hun programma een overnachting hebben gehad. Na een gezellige barbecue zijn zij in het donker het bos in gegaan om te lasergamen. Een fanatieke strijd barstte los en de toon was gezet. Na een korte nacht en een lekker ontbijtje in het weiland zijn zij gaan suppen op het Valkenburgse meer. Ten slotte eindigden de Megabonken samen met de Bonken spectaculair bij Poldersport de Kwakel.

De Sport- en Speldagen worden mede mogelijk gemaakt door: Jumbo Mark Blaauw, Luciano, Alles en nog meer, Domino’s en onze ruim 100 fantastische vrijwilligers. Tevens konden ruim 40 kinderen extra deelnemen aan de Sport- en Speldagen door een donatie van Stichting Rust en Vreugd aan Stichting Leergeld Wassenaar.