Nieuws

Het laatste nieuws

Stichting Spelenderwijs sluit zich aan bij het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’

Het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar is een samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders, zorg en welzijn, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. Het doel van het sport- en preventieakkoord Wassenaar is om gezondheid, in de breedste zin van het woord, te stimuleren middels initiatieven die ten goede komen van Wassenaar en/of haar inwoners.

Met het Sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’ legt het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’ de focus op drie deelakkoorden uit het Nationaal Sportakkoord. Deze drie deelakkoorden worden vertaal naar 6 bouwstenen. Stichting Spelenderwijs heeft als doelstelling om vanuit maatschappelijk en sociaal oogpunt kinderen kennis te laten maken met sport- en spelactiviteiten. Dit doen wij door jaarlijks de Sport- en Speldagen te organiseren. De activiteiten welke georganiseerd worden tijdens de Sport- en Speldagen sluiten aan bij aantal bouwstenen van het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’.

In 2022 heeft Stichting Spelenderwijs zich daarom aangesloten bij het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’. De Sport- en Speldagen op 15, 16 en 17 augustus 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door dit akkoord. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond eten en meer bewegen. Om een gezonde levensstijl met gezond eten te stimuleren zijn wij met behulp van Jumbo dit jaar fruit- en snackgroente gaan aanbieden. Vanuit het idee om verschillende beweegcontexten te verbinden, heeft Njoy fitness een bootcamp georganiseerd speciaal aangepast op het niveau en de leeftijd van de Stuiters. In het teken van veelzijdig bewegen hebben de Stuiters en de Bonken in het Sterrenbad tijdens de zwemactiviteiten gebruik gemaakt van extra zwemmaterialen.

De survival is elk jaar een niet weg te denken onderdeel van de Sport- en Speldagen. De afgelopen jaren hebben alle leeftijdsgroepen dezelfde survivalonderdelen gebruikt. Om de oudere leeftijdsgroepen meer uitdaging te geven tijdens de survival heeft Fit in Wassenaar het voor ons mogelijk gemaakt om nieuwe survivalonderdelen aan te schaffen. U zult deze nieuwe survivalonderdelen tijdens de volgende Sport- en Speldagen zeker weer terug gaan zien. De volgende Sport- en Speldagen vinden plaats op 14, 15 en 16 augustus 2023. Inschrijven hiervoor is mogelijk van 1 januari tot en met 31 maart 2023. Wij hopen uw kinderen dan weer te mogen verwelkomen.

15 oktober 2022|Categories: Stichting Spelenderwijs|

Renners doneren aan Stichting Spelenderwijs

Zondag 9 oktober stond Wassenaar in het teken van “De 15 van Wassenaar”, het jaarlijkse hardloop evenement van Wassenaar. Ieder jaar selecteerd de organisatie van “De 15 van Wassenaar” een aantal goede doelen waar alle renners hun “steentje” aan bij kunnen dragen. Vol trots was Stichting Spelenderwijs voor dit jaar geselecteerd als lokaal goed doel.

Wat was het voor ons fijn om te zien dat zoveel renners Stichting Spelenderwijs en de Wassenaarse Sport- en Speldagen een warm hart toedragen. Na afloop bleek de opbrengst aan donaties € 2703,62 te bedragen! Het volle bedrag zal ten goede komen van het organiseren van de eerstvolgende edities van de Sport- en Speldagen.

Wij willen iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen, de organisatie van “De 15 van Wassenaar” en alle vrijwilligers die dit hebben mogelijk gemaakt van harte bedanken!

10 oktober 2022|Categories: Stichting Spelenderwijs|

De 15 van Wassenaar

Op zondag 9 oktober vindt voor het eerst sinds 2019 weer de 15 van Wassenaar plaats. Het hardloopfeest is een unieke combinatie van samen hardlopen, samen vieren dat het doel bereikt is én samen goede doelen steunen. Voor niet-rennende Wassenaarders biedt ‘De 15’ prachtige kansen om het evenement als vrijwilliger of supporter mee te maken

Het beste goede doel ben jijzelf. Je loopt De Duinrell 15 van Wassenaar dan ook vooral voor “je-eigen”. Want het is toch fantastisch dat je fysiek in staat bent deze mooie route te lopen en het feest mee te kunnen maken. De 15 van Wassenaar stimuleert je dan ook graag om na de wedstrijd even stil te staan bij anderen, die jouw steun goed kunnen gebruiken.

Direct na de finish krijgen de lopers een baksteen die € 5,-, € 10,- of € 20,- waard is. Die leg je vervolgens neer bij een van de voorgeselecteerde goede doelen.

Met trots kunnen wij melden dat de organisatie van De 15 van Wassenaar dit jaar Stichting Spelenderwijs heeft uitgeroepen als lokaal doel.

Loopt u dit jaar mee met De 15 of de Halve 15 van Wassenaar? Op www.de15vanwassenaar.nl is de inschrijving voor “De 15” en de 7.5 km  “Halve 15” nog steeds mogelijk. Hopelijk kunnen wij na afloop op uw steun rekenen.

2 oktober 2022|Categories: Stichting Spelenderwijs|

Foto’s Sport- en Speldagen 2022

Inmiddels heeft onze fotografe de eerste foto’s van de Sport- en Speldagen online gezet. U kan de foto’s per leeftijdsgroep vinden door op de onderstaande knop te klikken. Om deze foto’s te bekijken heeft u nog een wachtwoord nodig, welke middels een e-mail naar u verzonden is. Als u deze e-mail niet ontvangen heeft u of wanneer u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Foto’s Pinkies

Foto’s Stuiters

Foto’s Bonken

Foto’s Megabonken

17 augustus 2022|Categories: Sport- en Speldagen 2022|

Belangrijk! Wijziging Megabonken

Wij hebben veel vragen gekregen omtrent het overnachten van maandag op dinsdag bij de Megabonken. In eerste instantie zouden de kinderen in tenten bij Boerderij den Hollander blijven slapen. In verband met eventueel slecht weer hebben wij besloten de overnachting te verplaatsen naar Scouting de Paauw (Paauwlaan 12, Wassenaar). Zie onderaan dit bericht de vernieuwde ouderbrief.

In korte lijnen:

Maandag: start om 14.30 uur bij Boerderij den Hollander (Ammonslaantje 40, Wassenaar), de kinderen worden geacht op de fiets te komen. Na het middagprogramma gaan de kinderen op de fiets naar Scouting de Paauw (Paauwlaan 12, Wassenaar). Het avondprogramma duurt tot ongeveer 00.00 uur. De kinderen zullen bij Scouting de Paauw in het scoutinggebouw overnachten. Mocht uw kind niet blijven overnachten, dan vragen wij u uw kind ‘s avonds bij Scouting de Paauw (Paauwlaan 12, Wassenaar) op te halen zodat hij/zij niet alleen naar huis hoeft te fietsen.

Dinsdag: indien uw kind niet blijft overnachten start de dag om 8.30 uur met een ontbijt bij Boerderij den Hollander (Ammonslaantje 40, Wassenaar), de rest van het programma is ongewijzigd.

Ouderbrief

14 augustus 2022|Categories: Sport- en Speldagen 2022|

Volg ons op social media

Volg ons op social media

Volg ons op social media

Ga naar de bovenkant