De Bonken gaan opzoek naar bijzondere schatten op het strand

Onder leiding van de ervaren gidsen van IVN Natuurschool Noordwijk gaan de bonken dit jaar op zoek naar bijzondere schatten op het strand!

We beginnen de dag met sleepnetvissen; een unieke activiteit die niet alleen goede samenwerking, maar ook de nodige spierballen vergt. Samen slepen we namelijk een groot visnet minstens een paar honderd meter door de branding.
Moet jij eens opletten wat er allemaal zwemt en kruipt in die eerste ondiepe meters van de zee! De vangst wordt natuurlijk uitgebreid bekeken en de Natuurschoolgidsen zullen je verbazen met hun verhalen en weetjes!

Na de lunchpauze gaan we in het actieve programma Milieudetectives op zoek naar zwerfafval en microplastics. Door middel van verschillende leuke spellen en opdrachten ontdekken we welke verschillende soorten plastic er zijn en waarom bepaalde soorten schadelijk zijn voor onze leefomgeving. We onderzoeken o.a. welke eigenschappen het afval heeft, welk afval blijft drijven en de route die het heeft afgelegd om uiteindelijk helemaal op het strand van Wassenaar terecht te komen.
Voordat we al het gevonden afval netjes in de afvalbak gooien, spelen we samen de plastic soep estafette.

Heb je nog energie over? Ga dan samen met de natuurgidsen van IVN Leidse Regio op zoek naar de mooiste schelpen en andere aanspoelsels. We gebruiken zoekkaarten om onze vondsten een naam te geven en nodigen je uit om een mooie schelpenmandala in het zand achter te laten.

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

   

20 juni 2021|Categories: Programma, Spelenderwijs 2021|

Laatste nieuws

Archieven

Categorieën

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Oudere nieuwsberichten

Eerste programma onderdelen bekend

De eerste programma onderdelen voor de 25e editie van de Sport- en Speldagen zijn bekend. Klik hier voor meer informatie over het programma

23 mei 2021|Categories: Geen categorie, Spelenderwijs 2021|

Buiten spelen met Spelenderwijs en Van Woesik

Bron: De Wassenaarse Krant 30 april 2021

30 april 2021|Categories: In de media|

Mensen Maken Wassenaar Samen Mooier

Bron: De Wassenaarse Krant 30 april 2021

30 april 2021|Categories: In de media|

Contact

Volg ons op social media

Contact

Volg ons op social media

Contact

Volg ons op social media

Ga naar de bovenkant