Het laatste nieuws

Leiding worden?

Ben je te oud om nog als deelnemer mee te doen aan de Sport- en Speldagen? Geen probleem! Om de kinderen 3 onvergetelijke dagen te bezorgen, zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers.

Tijdens de Sport- en Speldagen worden de kinderen per leeftijdsgroep ingedeeld in teams. De groepen zijn onderverdeeld in Pinkies (7-8 jaar), Stuiters (9-10 jaar) en Bonken (11-12 jaar). Per groep worden de kinderen verdeeld over een aantal teams van maximaal 14 kinderen en 2 vrijwilligers die leiding geven aan het team. De leiding draagt zorg voor een leuke sfeer in het team, moedigt de kinderen aan en motiveert de kinderen om deel te nemen aan de activiteiten.

Om de onderlinge sfeer te vergroten regelt Stichting Spelenderwijs elk jaar op maandagavond voor iedereen pizza en vindt er op dinsdagavond een barbecue plaats voor alle vrijwilligers van de Sport- en Speldagen.

Heb je kinderen die te oud zijn om mee te doen of lijkt het je zelf leuk, klik dan hier om je op te geven als leiding!

17 januari 2022|Categories: Geen categorie|

Stichting Leergeld Wassenaar

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wilt deze kinderen mee laten doen, ook hier in Wassenaar.

Stichting Leergeld Wassenaar wilt blijven bijdragen aan gelijke kansen voor alle kinderen om sociale uitsluiting te voorkomen. Om deze reden hebben Stichting Spelenderwijs en Stichting Leergeld Wassenaar ook dit jaar weer besloten om samen te werken, zodat alle kinderen in Wassenaar mee kunnen doen aan de Sport- en Speldagen.

Ieder gezin die in aanmerking komt voor leergeld krijgt van Stichting Leergeld een e-mail waarin zij worden uitgenodigd om hun kind(eren) in te schrijven voor de Sport- en Speldagen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Oudere nieuwsberichten

Inschrijving Wassenaarse Sport- en Speldagen zijn geopend

Na weer een fantastisch jaar vol sport- en spelactiviteiten is Stichting Spelenderwijs alweer hard bezig met de voorbereidingen voor de komende Sport- en Speldagen. Deze zullen dit jaar wederom plaatsvinden in de laatste week van de zomervakantie, op 15, 16 en 17 augustus. Het is vanaf nu mogelijk om uw kind in te schrijven voor de Sport- en Speldagen.

Elk jaar bedenken onze vrijwilligers weer een spectaculair en uitdagend programma voor kinderen in groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Ook wordt er een uitgebalanceerd programma bedacht voor kinderen in de 1e, 2e en 3e klas van de middelbare school. Een programma vol activiteiten zoals speurtochten, waterspellen, sport-zeskampen en zwemmen. Dit jaar wordt er weer een gave survival uitgezet door de Wassenaarse sloten en weilanden. De organisatie past uiteraard het niveau van het programma aan op de leeftijd van de kinderen. Sfeer en gezelligheid staan altijd voorop!

Wilt uw kind dit jaar ook meedoen aan de Sport- en Speldagen? Klik hier om uw kind direct in te schrijven. Zorg dat u er snel bij bent, want de inschrijving sluit op 31 maart. Wij hopen uw kind in augustus weer te mogen begroeten. Wij gaan er weer 3 fantastische dagen van maken!

1 januari 2022|Categories: Sport- en Speldagen 2022|

Fijne feestdagen en een sportief 2022

Het bestuur van Stichting Spelenderwijs wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief 2022!
P.s. Vanaf 1 januari 2022 is het mogelijk om uw kind in te schrijven voor de Sport- en Speldagen op 15, 16 en 17 augustus 2022. Meer weten? Klik hier.
Fijne feestdagen 2021
23 december 2021|Categories: Geen categorie|

Nieuw bestuur Stichting Spelenderwijs

Na 25 jaar trouwe dienst hebben bestuursleden van het eerste uur Leo Bellekom, Jan van Benten en John Schrader besloten het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie bestuursleden. Het nieuwe bestuur bestaat uit Tim Bellekom, Tim Slagtveld, Jeroen van der Schoor en Dennis de Boer. Tim en Tim draaien al geruime tijd mee in de organisatie van Stichting Spelenderwijs en kennen daarmee de locaties, de activiteiten, de Wassenaarse organisaties, de sponsoren, de leiding, de staf, de EHBO en alle andere vrijwilligers. Jeroen en Dennis draaien sinds 2021 mee en beginnen de organisatie in korte tijd al erg goed te kennen.

Met veel enthousiasme is dit viertal reeds begonnen met hun taken en zijn zij al hard bezig de Sport- en Speldagen van 2022 te organiseren. Het nieuwe bestuur zorgt ervoor dat de sfeer, gezelligheid en respect voor elkaar hoog in het vaandel blijft staan. Samen met alle vrijwilligers gaan zij van de Sport- en Speldagen weer een fantastisch feest maken.

Tim Bellekom Tim Slagtveld Jeroen van der Schoor Dennis de Boer

1 december 2021|Categories: Stichting Spelenderwijs|

Bestuurswisseling bij Spelenderwijs

Een stelletje gezond gestoorde Wassenaarders organiseerden jarenlang survivalkampen in Swalmen in Limburg. Zij stopten met deze organisatie toen zij trouwden en kinderen kregen. Toch bleef het kampgevoel kriebelen. Tijdens een gezellige bijeenkomst, onder het genot van een drankje, werd op 26 mei 1997 Stichting Spelenderwijs geboren. Vanuit maatschappelijk en sociaal oogpunt Wassenaarse kinderen laten kennismaken met sport- en spelactiviteiten werd de doelstelling. Jan Van Benten, John Schrader en Leo Bellekom zijn bestuursleden vanaf het eerste uur. Tezamen met de bestuursleden Serge Noordover en Rick Tolido maken zij na 25 jaar organisatie van de Sport en Speldagen plaats voor een nieuw bestuur.

Het nieuwe bestuur
Tim Slagtveld, Jeroen van der Schoor, Dennis de Boer en Tim Bellekom vormen het nieuwe bestuur. Zij draaien al wat jaartjes mee en kennen de kneepjes van het vak. Zij kennen de locaties,
de Wassenaarse organisaties, de EHBO, de leiding, de staf en alle andere vrijwilligers. Zij zijn zeer vertrouwd met survivalonderdelen, sporten en spellen, maar weten ook wat besturen van een
organisatie is. U hebt ongetwijfeld de in 2021 geheel vernieuwde website www.spelenderwijswassenaar.nl al gezien. Evenals deze website komt de mogelijkheid om digitaal in te schrijven geheel van de hand van deze nieuwe bestuurders. Vernieuwing is nodig, maar bewaren van tradities ook. Het nieuwe bestuur zet de cultuur van sfeer, gezelligheid en respect naar elkaar voort. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, om vrijwilliger te worden, om te komen kijken en om te genieten.

Fonds Wassenaar helpt mee
Iedereen mag en kan meedoen is dit jaar onderstreept door Fonds Wassenaar. Zij maakten het financieel mogelijk dat ruim 60 Wassenaarse kinderen, waarvan de ouders een beperkt inkomen hebben, zich via de Stichting Leergeld konden inschrijven voor de Wassenaarse Sport- en Speldagen. Daarnaast schonk het fonds nieuwe shirts, die jaarlijks door de ruim 100 vrijwilligers worden gedragen. Groene shirts voor de staf en het bestuur. Blauwe shirts voor leiding, catering, EHBO en andere vrijwilligers. Zo is iedereen goed herkenbaar voor ouders en voor de kinderen.

Sport- en Speldagen 2022
De Pinkies (groep 3-4) verzamelen weer bij Van Woesik. De Stuiters (groep 5-6) verzamelen bij De Paauw. De bonken en megabonken gaan naar verschillende locaties, waaronder traditioneel
met de bus naar Poldersport de Kwakel. We zijn heerlijk buiten, in de vrije natuur, zonder mobieltjes, zonder verplichtingen, gewoon gezellig met elkaar het avontuur beleven. Volg de website voor informatie over het inschrijven. Heb je vragen, stuur die dan naar: info@spelenderwijswassenaar.nl.

(Bron: De Wassenaarse Krant JAARGANG 16 – WEEK 44 – EDITIE 863 – 5 NOVEMBER 2021)

Bestuurswissel bij Spelenderwijs

5 november 2021|Categories: In de media|

Foto’s

Inmiddels heeft onze fotografe de eerste foto’s van de 25e editie van de Sport- en Speldagen online gezet. U kan de foto’s per leeftijdsgroep vinden door op de onderstaande knop te klikken. Om deze foto’s te bekijken heeft u nog een wachtwoord nodig, welke middels een e-mail naar u verzonden is. Als u deze e-mail niet ontvangen heeft u wanneer u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Foto’s Pinkies
Foto’s Stuiters
Foto’s Bonken
Foto’s Megabonken
27 augustus 2021|Categories: Sport- en Speldagen 2021|

Contact

Volg ons op social media

Nieuwsbrief ontvangen?

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan met het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Probeer het op een later tijdstip nog een keer.

Contact

Volg ons op social media

Contact

Volg ons op social media

Ga naar de bovenkant