Nieuws

Het laatste nieuws

Inschrijving Sport- en Speldagen geopend!

Na weer een fantastisch jaar vol sport- en spelactiviteiten is Stichting Spelenderwijs alweer hard bezig met de voorbereidingen voor de komende Sport- en Speldagen. Deze zullen dit jaar wederom plaatsvinden in de laatste week van de zomervakantie, op 14, 15 en 16 augustus. Het is vanaf nu mogelijk om uw kind in te schrijven voor de Sport- en Speldagen.

Elk jaar bedenken onze vrijwilligers weer een spectaculair en uitdagend programma voor kinderen in groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Een programma vol activiteiten zoals speurtochten, waterspellen, sport-zeskampen en zwemmen. Dit jaar wordt er weer een gave survival uitgezet door de Wassenaarse sloten en weilanden. De organisatie past uiteraard het niveau van het programma aan op de leeftijd van de kinderen. Sfeer en gezelligheid staan altijd voorop!

Wilt uw kind dit jaar ook meedoen aan de Sport- en Speldagen? Klik hier om uw kind direct in te schrijven. Zorg dat u er snel bij bent, want de inschrijving sluit op 31 maart. Wij hopen uw kind in augustus weer te mogen begroeten. Wij gaan er weer 3 fantastische dagen van maken!

1 januari 2023|Categories: Sport- en Speldagen 2023|

Stichting Spelenderwijs sluit zich aan bij het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’

Het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar is een samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders, zorg en welzijn, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. Het doel van het sport- en preventieakkoord Wassenaar is om gezondheid, in de breedste zin van het woord, te stimuleren middels initiatieven die ten goede komen van Wassenaar en/of haar inwoners.

Met het Sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’ legt het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’ de focus op drie deelakkoorden uit het Nationaal Sportakkoord. Deze drie deelakkoorden worden vertaal naar 6 bouwstenen. Stichting Spelenderwijs heeft als doelstelling om vanuit maatschappelijk en sociaal oogpunt kinderen kennis te laten maken met sport- en spelactiviteiten. Dit doen wij door jaarlijks de Sport- en Speldagen te organiseren. De activiteiten welke georganiseerd worden tijdens de Sport- en Speldagen sluiten aan bij aantal bouwstenen van het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’.

In 2022 heeft Stichting Spelenderwijs zich daarom aangesloten bij het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’. De Sport- en Speldagen op 15, 16 en 17 augustus 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door dit akkoord. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond eten en meer bewegen. Om een gezonde levensstijl met gezond eten te stimuleren zijn wij met behulp van Jumbo dit jaar fruit- en snackgroente gaan aanbieden. Vanuit het idee om verschillende beweegcontexten te verbinden, heeft Njoy fitness een bootcamp georganiseerd speciaal aangepast op het niveau en de leeftijd van de Stuiters. In het teken van veelzijdig bewegen hebben de Stuiters en de Bonken in het Sterrenbad tijdens de zwemactiviteiten gebruik gemaakt van extra zwemmaterialen.

De survival is elk jaar een niet weg te denken onderdeel van de Sport- en Speldagen. De afgelopen jaren hebben alle leeftijdsgroepen dezelfde survivalonderdelen gebruikt. Om de oudere leeftijdsgroepen meer uitdaging te geven tijdens de survival heeft Fit in Wassenaar het voor ons mogelijk gemaakt om nieuwe survivalonderdelen aan te schaffen. U zult deze nieuwe survivalonderdelen tijdens de volgende Sport- en Speldagen zeker weer terug gaan zien. De volgende Sport- en Speldagen vinden plaats op 14, 15 en 16 augustus 2023. Inschrijven hiervoor is mogelijk van 1 januari tot en met 31 maart 2023. Wij hopen uw kinderen dan weer te mogen verwelkomen.

15 oktober 2022|Categories: Stichting Spelenderwijs|

Renners doneren aan Stichting Spelenderwijs

Zondag 9 oktober stond Wassenaar in het teken van “De 15 van Wassenaar”, het jaarlijkse hardloop evenement van Wassenaar. Ieder jaar selecteerd de organisatie van “De 15 van Wassenaar” een aantal goede doelen waar alle renners hun “steentje” aan bij kunnen dragen. Vol trots was Stichting Spelenderwijs voor dit jaar geselecteerd als lokaal goed doel.

Wat was het voor ons fijn om te zien dat zoveel renners Stichting Spelenderwijs en de Wassenaarse Sport- en Speldagen een warm hart toedragen. Na afloop bleek de opbrengst aan donaties € 2703,62 te bedragen! Het volle bedrag zal ten goede komen van het organiseren van de eerstvolgende edities van de Sport- en Speldagen.

Wij willen iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen, de organisatie van “De 15 van Wassenaar” en alle vrijwilligers die dit hebben mogelijk gemaakt van harte bedanken!

10 oktober 2022|Categories: Stichting Spelenderwijs|

De 15 van Wassenaar

Op zondag 9 oktober vindt voor het eerst sinds 2019 weer de 15 van Wassenaar plaats. Het hardloopfeest is een unieke combinatie van samen hardlopen, samen vieren dat het doel bereikt is én samen goede doelen steunen. Voor niet-rennende Wassenaarders biedt ‘De 15’ prachtige kansen om het evenement als vrijwilliger of supporter mee te maken

Het beste goede doel ben jijzelf. Je loopt De Duinrell 15 van Wassenaar dan ook vooral voor “je-eigen”. Want het is toch fantastisch dat je fysiek in staat bent deze mooie route te lopen en het feest mee te kunnen maken. De 15 van Wassenaar stimuleert je dan ook graag om na de wedstrijd even stil te staan bij anderen, die jouw steun goed kunnen gebruiken.

Direct na de finish krijgen de lopers een baksteen die € 5,-, € 10,- of € 20,- waard is. Die leg je vervolgens neer bij een van de voorgeselecteerde goede doelen.

Met trots kunnen wij melden dat de organisatie van De 15 van Wassenaar dit jaar Stichting Spelenderwijs heeft uitgeroepen als lokaal doel.

Loopt u dit jaar mee met De 15 of de Halve 15 van Wassenaar? Op www.de15vanwassenaar.nl is de inschrijving voor “De 15” en de 7.5 km  “Halve 15” nog steeds mogelijk. Hopelijk kunnen wij na afloop op uw steun rekenen.

2 oktober 2022|Categories: Stichting Spelenderwijs|

Volg ons op social media

Volg ons op social media

Volg ons op social media

Ga naar de bovenkant