Nieuws

Het laatste nieuws

Inschrijving Sport- en Speldagen 19, 20 en 21 augustus 2024 vanaf nu mogelijk!

Ook in 2024 organiseert Stichting Spelenderwijs weer de Sport- en Speldagen. In 2024 zullen de Sport- en Speldagen plaatsvinden op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 augustus. Ook in 2024 gaan onze vrijwilligers weer een spannend en uitdagend programma bedenken voor alle Wassenaarse kinderen in groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Vaste onderdelen zoals speurtochten, waterspellen, survivalparcours en sport- en spelkampen zullen zeker weer op het programma staan. De organisatie past uiteraard het niveau van het programma aan op de leeftijd van de kinderen. Sfeer en gezelligheid staan altijd voorop!

Doet uw kind dit jaar mee aan de Sport- en Speldagen? Inschrijven is vanaf nu mogelijk en sluit op 1 april. Klik hier om uw kind direct in te schrijven. Zorg dat u er snel bij bent, want vol = vol! Wij hopen uw kind in augustus weer te mogen begroeten. Wij gaan er weer 3 fantastische dagen van maken!

1 januari 2024|Categories: Sport- en Speldagen 2024|

Stichting Spelenderwijs ontvangt gulle donatie van de Kerstbazaar

Op zaterdag 18 november vond voor de eerste keer de Kerstbazaar plaats in de Willibrordus kerk in Wassenaar. Tijdens de Kerstbazaar konden de kinderen lekker knutselen in de kinderhoek, konden de aanwezigen genieten van de lekkere cake, broodjes en soep en kon iedereen lekker struinen over de bazaar opzoek naar mooie koopjes. Een gedeelte van de omzet van de dag is door de organisatie van de Kerstbazaar gedoneerd aan Stichting Spelenderwijs. Na afloop van de Kerstbazaar hebben Tim en Jeroen van het bestuur van Stichting Spelenderwijs uit handen van pastoor Franken een prachtige cheque ter waarde van € 1250 in ontvangst mogen nemen. Van dit geld kunnen wij nieuwe spelmaterialen aanschaffen welke gebruikt kunnen gaan worden tijdens de volgende Sport- en Speldagen.

Wij willen graag de organisatie van de Kerstbazaar en de Willibrordus Kerk van harte bedanken voor het ter beschikking stellen van dit prachtige bedrag.

25 november 2023|Categories: Stichting Spelenderwijs|

Geslaagde Sport- en Speldagen brengen Wassenaarse kinderen samen

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 augustus kwamen meer dan 350 enthousiaste kinderen uit Wassenaar bij elkaar om deel te nemen aan de jaarlijkse Sport- en Speldagen. Onder een stralende zon namen de kinderen deel aan uiteenlopende sport- en spelactiviteiten die via het thema ‘beroepen’ hun creativiteit en doorzettingsvermogen op de proef stelden.

Voor de jongste groep, de Pinkies, stonden waterspellen, een speurtocht en een uitdagende survival op het programma. Deze activiteiten zorgden niet alleen voor veel plezier, maar ook voor het ontwikkelen van teamwork en samenwerkingsvaardigheden.

De Stuiters hebben traditiegetrouw het smokkelspel in het bos gespeeld en op het sportveld naast het zwembad fanatiek gesport. Op de laatste dag gingen zij de uitdaging aan van de langste survial ooit tijdens de Sport- en Speldagen. Zij trotseerden allerlei hindernissen en obstakels door en over de Wassenaarse sloten, wat resulteerde in een onvergetelijke ervaring.

De Bonken werden ondergedompeld in de wereld van hulpverleners en veiligheidstroepen. Brandweer, ambulance en politie lieten indrukwekkende demonstraties zien die niet alleen vermakelijk waren, maar ook educatief en bewustmakend. De dagen werden afgesloten met de traditionele poldersurvival bij de Kwakel, waar zij vooral goed moesten samenwerken om de uitdagende obstakels te overwinnen.

De Sport- en Speldagen waren wederom een groot succes en daarom wil de organisatie graag haar dankbaarheid uitspreken aan alle sponsoren die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt: Jumbo Mark Blaauw, B-tax, Wehako Koudetechniek, Mainplus Schadeherstel, Lotties Pannenkoeken, Crooked Spider en Alles en nog meer.

Mede dankzij een donatie van Stichting Rust en Vreugd aan Stichting Leergeld Wassenaar konden ruim 50 kinderen extra deelnemen aan de Sport- en Speldagen.

Tot slot heeft Stichting Spelenderwijs voor de Sport- en Speldagen zich wederom aan mogen sluiten bij het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’. Het doel van het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’ is om gezondheid, in de breedste zin van het woord, te stimuleren middels initiatieven die ten goede komen aan Wassenaar en haar inwoners.

Met veel plezier kijken zowel de meer dan 100 vrijwilligers als de deelnemers al uit naar de volgende editie welke zal plaatsvinden op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 augustus 2024. Inschrijven kan vanaf 1 januari 2024. Kijk voor meer informatie op onze website: www.sportenspeldagen.nl.

 

26 augustus 2023|Categories: Sport- en Speldagen 2023|

Foto’s Sport- en Speldagen 2023

Inmiddels heeft onze fotografe de eerste foto’s van de Sport- en Speldagen online gezet. U kan de foto’s per leeftijdsgroep vinden door op de onderstaande knop te klikken. Om deze foto’s te bekijken heeft u nog een wachtwoord nodig, welke middels een e-mail naar u verzonden is. Als u deze e-mail niet ontvangen heeft u of wanneer u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Foto’s Pinkies

Foto’s Stuiters

Foto’s Bonken

Volg ons op social media

Volg ons op social media

Volg ons op social media

Ga naar de bovenkant