Stichting Spelenderwijs Wassenaar

 • Doelstelling

  Onze doelstelling is vanuit maatschappelijk en sociaal oogpunt kinderen 3 dagen samen laten kennismaken met sport- en spelactiviteiten. Onze doelgroep is kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool en van 1e t/m 3e klas van de middelbare school.

 • Geschiedenis

  Stichting Spelenderwijs is op 26 mei 1997 opgericht door Jan Van Benten, John Schrader en Leo Bellekom en is in haar bestaan gegroeid van gemiddeld 100 deelnemers naar ruim 400 deelnemers per jaar afkomstig van alle basisscholen in Wassenaar.

 • Stichting

  Onze stichting is opgericht door en is voor Wassenaarders ons streven is dan ook om zoveel mogelijk Wassenaars te zijn en blijven. We maken gebruik van meer dan 100 Wassenaarse vrijwilligers en we werken voornamelijk samen met Wassenaarse verenigingen, organisaties en accommodaties.

 • Financiën

  Stichting Spelenderwijs streeft ernaar om minimaal 80% van de inkomsten te besteden aan de programma’s van de Sport- en Speldagen, de overige 20% wordt onder andere besteed aan algemene kosten zoals verzekeringen, vergaderkosten, bankkosten en onderhoud van de website. Tevens reserveren wij ieder jaar een deel van de inkomsten ten behoeve van lustrum edities. De penningmeester van Stichting Spelenderwijs beheert alle inkomsten en uitgaven, stelt het budget voor het nieuwe jaar op en bewaakt dit budget gedurende het jaar. Stichting Spelenderwijs is een non-profit organisatie die de steun in de vorm van sponsoring van Wassenaarse bedrijven erg waardeert.

 • Locatie

  Spelenderwijs streeft ernaar om zoveel mogelijk samen te werken met Wassenaarse verenigingen. Sinds 5 jaar is onze hoofdlocatie Scouting van Woesik aan de Van Duivenvoordelaan 560. Dit is tevens de thuislocatie van de Pinkies. Daarnaast hebben de Stuiters Scouting de Paauw aan de Paauwlaan 12 als thuislocatie. Verder maken alle groepen elk jaar gebruik van het Sterrenbad, het strand en diversen sportvelden en bossen in en om Wassenaar.

Organogram

Vrijwilligers

Tijdens de Sport- en Speldagen zijn er ieder jaar meer dan 100 vrijwiligers actief. Al deze vrijwiligers zorgen er ieder jaar weer voor dat de Sport- en Speldagen een succes worden.

Onze vrijwilligers zijn daarom van groot belang en bestaan uit onder andere:

 • Elke leeftijdsgroep beschikt over een staf van circa 5 mensen
 • Elke leeftijdsgroep beschikt over circa 20 mensen leiding
 • Elke leeftijdsgroep beschikt over een 2 koppige EHBO-ploeg
 • Elke leeftijdsgroep beschikt over een 2 mensen die de catering verzorgen
 • Ieder jaar is er tijdens de dagen een fotograaf aanwezig
 • Bestuur

  Stichting Spelenderwijs bestaat uit een dagelijks bestuur. Dit bestuur neemt alle beleidsbeslissingen, draagt zorg voor de aanvraag van de subsidies en benadert mogelijke sponsors. Daarnaast zijn de bestuursleden ook aanspreekpunt voor alle zaken die spelen rondom een bepaalde leeftijdsgroep van de deelnemers en hun begeleiders, zowel voor, alsook tijdens de Sport- en Speldagen.

  TIM BELLEKOM
  TIM BELLEKOMVoorzitter
  TIM SLAGTVELD
  TIM SLAGTVELDSecretaris
  JEROEN VAN DER SCHOOR
  JEROEN VAN DER SCHOORPenningmeester
  DENNIS DE BOER
  DENNIS DE BOERBestuurslid

  Staf

  Onze staf bestaat per leeftijdsgroep uit circa 5 enthousiaste vrijwilligers. De stafleden bedenken en organiseren in de maanden voorafgaand aan de Sport- en Speldagen de complete invulling van het programma van de Sport- en Speldagen. Zo bedenken en plannen zij alle activiteiten, zijn zij verantwoordelijk voor het uitzetten van de activiteiten en zorgen zij er tijdens de dagen voor dat alles vlot verloopt.

  Leiding

  Tijdens de Sport- en Speldagen worden de kinderen per leeftijdsgroep ingedeeld in teams van circa 10-14 kinderen. Deze teams worden begeleidt door 2 personen leiding. De leiding draagt zorg voor onder andere een leuke sfeer in de teams, zal de kinderen aanmoedigen en motiveren om deel te nemen aan activiteiten en ziet erop toe dat alle kinderen in veiligheid en met vertrouwen deel kunnen nemen aan de activiteiten.

  Ben je te oud om nog als deelnemer mee te doen? Geen probleem! We hebben altijd nog leiding nodig voor het begeleiden van de kinderen. Zo kan je toch nog mee doen en bezorg jij de kinderen 3 onvergetelijke dagen. Door de uitermate goede sfeer en saamhorigheid die er tijdens de Sport- en Speldagen heerst, is onze ervaring dat veel leiding het jaar erop ook weer meedoet en zo zien we dat graag! We merken ook dat kinderen die jaren hebben meegedaan, later leiding willen zijn.

  Om de onderlinge sfeer te vergroten regelt Stichting Spelenderwijs elk jaar op maandagavond voor iedereen pizza en vindt er op dinsdagavond een barbecue plaats voor alle vrijwilligers van de Sport- en Speldagen.

  Je kan je tevens samen met een vriend of vriendin opgeven. Dus extra leuk natuurlijk!
  Heb je interesse? Meld je dan aan via info@spelenderwijswassenaar.nl.

  Catering

  Limonade, koekjes, ijsjes en nog veel meer wordt ieder jaar verzorgd door ons catering team.Tijdens de Sport- en Speldagen zijn in iedere leeftijdsgroep 2 mensen aanwezig die de catering verzorgen. Zo zorgen zij onder andere voor water, appels, limonade en lekkernijen voor de kinderen en de lunch en barbecue voor de vrijwilligers.

  Lijkt het je leuk om de catering te ondersteunen? Meld je dan aan via info@spelenderwijswassenaar.nl.

  Sponsoren

  De Sport- en Speldagen worden mede mogelijk gemaakt door onze fantastische partners en sponsoren. Draagt u Stichting Spelenderwijs en de Sport- en Speldagen een warm hart toe en wilt u ons sponsoren of een donatie overmaken? Neem gerust contact met ons op.

  e-Boekhouden.nl

  Volg ons op social media

  Volg ons op social media

  Volg ons op social media