Stichting Spelenderwijs Wassenaar

 • Doelstelling

  Onze doelstelling is vanuit maatschappelijk en sociaal oogpunt kinderen 3 dagen samen laten kennismaken met sport- en spelactiviteiten. Onze doelgroep is kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool en van 1e t/m 3e klas van de middelbare school. De activiteiten zijn voor kinderen van de Wassenaarse basisscholen en middelbare scholen gedurende de laatste week van de zomervakantie. Ons streven is zoveel mogelijk Wassenaars te zijn en te blijven. We maken gebruik van meer dan 100 Wassenaarse vrijwilligers in verschillende taken. Stafleden, leiding, hulpouder, catering, EHBO’ers etc. Daarnaast werken wij graag samen met Wassenaarse verenigingen voor het gebruik van accommodaties, materialen of workshops/trainingen. Als laatste zijn wij een non-profit organisatie die de steun in de vorm van sponsoring van Wassenaarse bedrijven erg waarderen.

 • Geschiedenis

  Stichting Spelenderwijs is op 26 mei 1997 opgericht en is in haar bestaan gegroeid van gemiddeld 100 deelnemers naar ruim 400 deelnemers per jaar afkomstig van alle basisscholen in Wassenaar.

 • Financiën

  De penningmeester van de Stichting Spelenderwijs probeert ieder jaar af te sluiten met een banksaldo van ca. € 350,-. De inschrijfdag en betalingen vinden normaliter pas plaats in maart. Voor die tijd moeten er echter wel al kosten gemaakt worden voor o.a. vergaderingen, kopieerwerk, papier, aanschaf van materialen e.d. Tevens sparen we voor speciale edities of jubileums waarin we dan met extra spectaculaire activiteiten komen.

 • Stichting

  Ons streven is om zoveel mogelijk Wassenaars te zijn en blijven. We maken gebruik van meer dan 100 Wassenaarse vrijwilligers en we werken graag samen met Wassenaarse verenigingen, organisaties en accommodaties.

 • Locatie

  Spelenderwijs streeft ernaar om zoveel mogelijk samen te werken met Wassenaarse verenigingen. Sinds 5 jaar is onze hoofdlocatie Scouting van Woesik aan de Van Duivenvoordelaan 560. Dit is tevens de thuislocatie van de Pinkies. Daarnaast wordt elk jaar gebruik gemaakt van onder andere het sportveld, zwembad en bossen rondom het Sterrenbad Wassenaar aan de Generaal Winkelmanlaan 2.

  De stuiters, bonken en megabonken hebben elk jaar een ander uitdagend programma, waarbij de locaties nader bekend worden gemaakt. Voor de megabonken geldt zelfs een programma buiten Wassenaar. Dan is vervoer op de fiets mogelijk. Voor locaties die ver buiten Wassenaar liggen worden bussen ingezet.

Organogram

Vrijwilligers

Tijdens de Sport- en Speldagen zijn er ieder jaar meer dan 100 vrijwiligers actief. Al deze vrijwiligers zorgen er ieder jaar weer voor dat de Sport- en Speldagen een succes worden. De vrijwilligers zijn daarom van groot belang:

 • Elke leeftijdsgroep beschikt over een staf van circa 5 mensen
 • Elke leeftijdsgroep beschikt over circa 20 mensen leiding
 • Elke leeftijdsgroep beschikt over een 2 koppige EHBO-ploeg
 • Elke leeftijdsgroep beschikt over een 2 mensen die de catering verzorgen
 • Ieder jaar is er tijdens alle drie de dagen een fotograaf aanwezigd
 • Bestuur

  De Stichting Spelenderwijs bestaat uit een dagelijks bestuur. Dit bestuur neemt alle beleidsbeslissingen, draagt zorg voor de aanvraag van de subsidies en benadert mogelijke sponsors. Daarnaast zijn de bestuursleden ook aanspreekpunt voor alle zaken die spelen rondom een bepaalde leeftijdsgroep van de deelnemers en hun begeleiders (pinkies, stuiters, bonken of megabonken), zowel voor, alsook tijdens de sport- en speldagen.

  JAN VAN BENTEN
  JAN VAN BENTENSecretaris
  LEO BELLEKOM
  LEO BELLEKOMVoorzitter
  SERGE NOORDOVER
  SERGE NOORDOVERPenningmeester
  JOHN SCHRADER
  JOHN SCHRADERBestuurslid
  RICK TOLIDO
  RICK TOLIDOBestuurslid

  Staf

  De staf bedenkt en organiseert alle activiteiten in de maanden voorafgaand aan de Sport- en Speldagen. De stafleden bestaan uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die de verantwoordelijkheid over de complete invulling van het programma voor een bepaalde leeftijdsgroep deelnemers.

  Leiding

  Tijdens de Sport- en Speldagen worden de kinderen per leeftijdsgroep ingedeeld in teams van circa 10-14 kinderen. Deze teams worden begeleidt door 2 personen leiding. De leiding draagt zorg voor onder andere een leuke sfeer in de teams, zal de kinderen aanmoedigen en motiveren om deel te nemen aan activiteiten en ziet erop toe dat alle kinderen in veiligheid en met vertrouwen deel kunnen nemen aan de Sport- en Speldagen.

  Ben je te oud om nog als deelnemer mee te doen? Geen probleem! We hebben altijd nog leiding nodig voor het begeleiden van de kinderen. Zo kan je toch nog mee doen en bezorg jij de kinderen 3 onvergetelijke dagen. Door de uitermate goede sfeer en saamhorigheid die er tijdens de Sport- en Speldagen heerst, is onze ervaring dat veel leiding het jaar erop ook weer meedoet en zo zien we dat graag! We merken ook dat kinderen die jaren hebben meegedaan, later leiding willen zijn.

  Om de onderlinge sfeer te vergroten regelt Stichting Spelenderwijs elk jaar op maandagavond voor iedereen pizza en vindt er op dinsdagavond een barbecue plaats voor alle vrijwilligers van de Sport- en Speldagen.

  Je kan je tevens samen met een vriend of vriendin opgeven. Dus extra leuk natuurlijk!
  Heb je interesse? Meld je dan aan via info@spelenderwijswassenaar.nl.

  Catering

  Limonade, koekjes, ijsjes en nog veel meer wordt ieder jaar verzorgd door ons fantastische catering team.Tijdens de Sport- en Speldagen zijn in iedere leeftijdsgroep 2 mensen aanwezig die de catering verzorgen, zo verzorgen zij onder andere water, appels, limonade en lekkernijen voor de kinderen en de lunch en barbecue voor de vrijwilligers.

  Lijkt het je leuk om de catering te ondersteunen? Meld je dan aan via info@spelenderwijswassenaar.nl.

  Organogram

  Bestuur

  De Stichting Spelenderwijs bestaat uit een dagelijks bestuur. Dit bestuur neemt alle beleidsbeslissingen, draagt zorg voor de aanvraag van de subsidies en benadert mogelijke sponsors. Daarnaast zijn de bestuursleden ook aanspreekpunt voor alle zaken die spelen rondom een bepaalde leeftijdsgroep van de deelnemers en hun begeleiders (pinkies, stuiters, bonken of megabonken), zowel voor, alsook tijdens de sport- en speldagen.

  JAN VAN BENTEN
  JAN VAN BENTENSecretaris
  LEO BELLEKOM
  LEO BELLEKOMVoorzitter
  SERGE NOORDOVER
  SERGE NOORDOVERPenningmeester
  JOHN SCHRADER
  JOHN SCHRADERBestuurslid
  RICK TOLIDO
  RICK TOLIDOBestuurslid

  Staf

  De staf bedenkt en organiseert alle activiteiten in de maanden voorafgaand aan de sport- en speldagen. De stafleden bestaan uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die de verantwoordelijkheid hebben over de totale catering of over de complete invulling van het programma voor een bepaalde leeftijdsgroep deelnemers.

  Leiding

  Ben je te oud om nog als deelnemer mee te doen? Geen probleem! We hebben altijd nog leiding nodig voor het begeleiden van de kinderen. Zo kan je toch nog mee doen en bezorg jij de kinderen 3 onvergetelijke dagen. Door de uitermate goede sfeer en saamhorigheid die er tijdens de Sport- en Speldagen heerst, is onze ervaring dat veel leiding het jaar erop ook weer meedoet. En zo zien we dat graag! We merken ook dat er kinderen die jaren hebben meegedaan, later leiding willen zijn. Dit juichen we natuurlijk alleen maar toe.

  De minimum leeftijd voor de leiding is 16 jaar. Het bestuur beziet met grote zorgvuldigheid in hoeverre de leiding de verantwoordelijkheden op een juiste wijze kan dragen. De kinderen van de basisscholen worden ingedeeld in teams van minimaal 8 en maximaal 14 kinderen, met daarbij twee personen leiding. Waar nodig wordt jeugdige leiding begeleidt door een ervaren rot. Op maandagavond eten een aantal stafleden en leiding pizza met elkaar. En op dinsdagavond komt iedereen die meehelpt met Spelenderwijs gezellig bij elkaar bij Scouting van Woesik en is er een BBQ voor alle vrijwilligers van Spelenderwijs.

  Je kan je tevens samen met een vriend of vriendin opgeven. Dus extra leuk natuurlijk!
  Heb je interesse? Meld je dan aan via info@spelenderwijswassenaar.nl.

  Vrijwilligers

  Tijdens de sport- en speldagen zijn er daarnaast nog zo’n ruim 90 vrijwilligers actief;

 • per team 2 man/vrouw leiding
 • er zijn voortdurend drie EHBO-ploegen aanwezig
 • er lopen fotografen rond die foto’s nemen t.b.v. de site
 • er is een “webmaster” die dagelijks de foto’s en de site bewerkt
 • hulpouders
 • er wordt dagelijks voor alle vrijwilligers voor belegd brood gezorgd
 • Sport- en speldagen

  • Activiteiten

   Tijdens de Sport- en Speldagen kunnen verschillende sport- en spelonderdelen aan bod komen. Per jaar zullen deze onderdelen, afhankelijk van het thema en de invulling daarvan, verschillen. Hieronder treft u een aantal onderdelen aan die de afgelopen jaren de revue gepasseerd hebben:

   Sporten:
   Zwemmen, survival, touwtrekken, tafeltennis, golf, tennis, voetbal, duiken, klimmen, honkbal, poeierbal, slagbal, handbal, hockey, badminton, volleybal, taekwondo, skaten, judo, streetdance en duiken.

   Spelactiviteiten:
   Kennismakingsspelen, terreinspelen, bosspelen, strandspelen, Vlaamse kermis, waterspelen, dierengeluidenspel, nacht-griezelspel, Zweeds loopspel, reis om de wereld, speurtocht, vossenjacht, poldertocht, sprokkeltocht, vleermuisbunkertocht, playbackshow, liedjes maken/zingen, 6-kamp, 10-kamp, vletvaren en hutten bouwen.

  • Partners

   Gedurende de afgelopen jaren heeft de Stichting Spelenderwijs contacten gehad i.v.m. de organisatie van de Wassenaarse Sport- en speldagen met de volgende verenigingen, organisaties en accommodaties.

   Verenigingen:

   • BCW (badminton)
   • Golfclub Rozenstein (golf)
   • Olympia ’72 (handbal)
   • De Kieviten (hockey/tennis)
   • Snel en Lenig (tafeltennis/judo)
   • Pusaka (taekwondo)
   • WZK (duiken)
   • WVV (volleybal)
   • WRB (strandspelen/vletvaren/gebruik clubhuis)
   • Blauw Zwart (voetbal)
   • N-Joy (fitness/judo)

   Organisaties:

   • Brandweer (waterspelen)
   • Rijnlands Lyceum (klimmuur)
   • Green Adventures (survival)
   • De Kwakel (survival)
   • Wassenaarse Sporthal (diverse sporten)
   • Adelbert College (gebruik van sportvelden/kleedkamers)
   • Scouting Van Woesik (gebruik van materialen, accommodatie en boten)
   • Oranjevereniging (samenwerking op diverse onderdelen, materialen)
   • Scouting De Paauw (gebruik van terrein en accommodatie)
   • Rijnlands Lyceum (sportveld, kleedkamers, materialen)
   • Zwembad (huur zwembad, gebruik kleedkamers)
   • Boerderij Nellesteijn (poldersurvival)
   • Boerderij Den Hollander (poldersurvival)
   • Valkenburgse meer (waterspelen)
   • Vlietlanden (Aquapark)
   • Watersportcentrum Vlietlanden

  0
  EDITIES
  0
  DEELNEMERS
  0
  SCHOLEN
  0
  EDITIES
  0
  DEELNEMERS
  0
  SCHOLEN
  0
  EDITIES
  0
  DEELNEMERS
  0
  SCHOLEN

  Sponsoren

  De Sport- en Speldagen worden mede mogelijk gemaakt door onze fantastische partners en sponsoren. Draagt u Stichting Spelenderwijs en de Sport- en Speldagen een warm hart toe en wilt u ons sponsoren of een donatie overmaken? Neem gerust contact met ons op.

  Contact

  Volg ons op social media

  Nieuwsbrief ontvangen?

  U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
  Er is iets fout gegaan met het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Probeer het op een later tijdstip nog een keer.

  Contact

  Volg ons op social media

  Contact

  Volg ons op social media