Het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar is een samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders, zorg en welzijn, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. Het doel van het sport- en preventieakkoord Wassenaar is om gezondheid, in de breedste zin van het woord, te stimuleren middels initiatieven die ten goede komen van Wassenaar en/of haar inwoners.

Met het Sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’ legt het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’ de focus op drie deelakkoorden uit het Nationaal Sportakkoord. Deze drie deelakkoorden worden vertaal naar 6 bouwstenen. Stichting Spelenderwijs heeft als doelstelling om vanuit maatschappelijk en sociaal oogpunt kinderen kennis te laten maken met sport- en spelactiviteiten. Dit doen wij door jaarlijks de Sport- en Speldagen te organiseren. De activiteiten welke georganiseerd worden tijdens de Sport- en Speldagen sluiten aan bij aantal bouwstenen van het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’.

In 2022 heeft Stichting Spelenderwijs zich daarom aangesloten bij het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’. De Sport- en Speldagen op 15, 16 en 17 augustus 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door dit akkoord. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond eten en meer bewegen. Om een gezonde levensstijl met gezond eten te stimuleren zijn wij met behulp van Jumbo dit jaar fruit- en snackgroente gaan aanbieden. Vanuit het idee om verschillende beweegcontexten te verbinden, heeft Njoy fitness een bootcamp georganiseerd speciaal aangepast op het niveau en de leeftijd van de Stuiters. In het teken van veelzijdig bewegen hebben de Stuiters en de Bonken in het Sterrenbad tijdens de zwemactiviteiten gebruik gemaakt van extra zwemmaterialen.

De survival is elk jaar een niet weg te denken onderdeel van de Sport- en Speldagen. De afgelopen jaren hebben alle leeftijdsgroepen dezelfde survivalonderdelen gebruikt. Om de oudere leeftijdsgroepen meer uitdaging te geven tijdens de survival heeft Fit in Wassenaar het voor ons mogelijk gemaakt om nieuwe survivalonderdelen aan te schaffen. U zult deze nieuwe survivalonderdelen tijdens de volgende Sport- en Speldagen zeker weer terug gaan zien. De volgende Sport- en Speldagen vinden plaats op 14, 15 en 16 augustus 2023. Inschrijven hiervoor is mogelijk van 1 januari tot en met 31 maart 2023. Wij hopen uw kinderen dan weer te mogen verwelkomen.