Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 augustus kwamen meer dan 350 enthousiaste kinderen uit Wassenaar bij elkaar om deel te nemen aan de jaarlijkse Sport- en Speldagen. Onder een stralende zon namen de kinderen deel aan uiteenlopende sport- en spelactiviteiten die via het thema ‘beroepen’ hun creativiteit en doorzettingsvermogen op de proef stelden.

Voor de jongste groep, de Pinkies, stonden waterspellen, een speurtocht en een uitdagende survival op het programma. Deze activiteiten zorgden niet alleen voor veel plezier, maar ook voor het ontwikkelen van teamwork en samenwerkingsvaardigheden.

De Stuiters hebben traditiegetrouw het smokkelspel in het bos gespeeld en op het sportveld naast het zwembad fanatiek gesport. Op de laatste dag gingen zij de uitdaging aan van de langste survial ooit tijdens de Sport- en Speldagen. Zij trotseerden allerlei hindernissen en obstakels door en over de Wassenaarse sloten, wat resulteerde in een onvergetelijke ervaring.

De Bonken werden ondergedompeld in de wereld van hulpverleners en veiligheidstroepen. Brandweer, ambulance en politie lieten indrukwekkende demonstraties zien die niet alleen vermakelijk waren, maar ook educatief en bewustmakend. De dagen werden afgesloten met de traditionele poldersurvival bij de Kwakel, waar zij vooral goed moesten samenwerken om de uitdagende obstakels te overwinnen.

De Sport- en Speldagen waren wederom een groot succes en daarom wil de organisatie graag haar dankbaarheid uitspreken aan alle sponsoren die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt: Jumbo Mark Blaauw, B-tax, Wehako Koudetechniek, Mainplus Schadeherstel, Lotties Pannenkoeken, Crooked Spider en Alles en nog meer.

Mede dankzij een donatie van Stichting Rust en Vreugd aan Stichting Leergeld Wassenaar konden ruim 50 kinderen extra deelnemen aan de Sport- en Speldagen.

Tot slot heeft Stichting Spelenderwijs voor de Sport- en Speldagen zich wederom aan mogen sluiten bij het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’. Het doel van het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’ is om gezondheid, in de breedste zin van het woord, te stimuleren middels initiatieven die ten goede komen aan Wassenaar en haar inwoners.

Met veel plezier kijken zowel de meer dan 100 vrijwilligers als de deelnemers al uit naar de volgende editie welke zal plaatsvinden op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 augustus 2024. Inschrijven kan vanaf 1 januari 2024. Kijk voor meer informatie op onze website: www.sportenspeldagen.nl.