Onder leiding van de ervaren gidsen van IVN Natuurschool Noordwijk gaan de bonken dit jaar op zoek naar bijzondere schatten op het strand!

We beginnen de dag met sleepnetvissen; een unieke activiteit die niet alleen goede samenwerking, maar ook de nodige spierballen vergt. Samen slepen we namelijk een groot visnet minstens een paar honderd meter door de branding.
Moet jij eens opletten wat er allemaal zwemt en kruipt in die eerste ondiepe meters van de zee! De vangst wordt natuurlijk uitgebreid bekeken en de Natuurschoolgidsen zullen je verbazen met hun verhalen en weetjes!

Na de lunchpauze gaan we in het actieve programma Milieudetectives op zoek naar zwerfafval en microplastics. Door middel van verschillende leuke spellen en opdrachten ontdekken we welke verschillende soorten plastic er zijn en waarom bepaalde soorten schadelijk zijn voor onze leefomgeving. We onderzoeken o.a. welke eigenschappen het afval heeft, welk afval blijft drijven en de route die het heeft afgelegd om uiteindelijk helemaal op het strand van Wassenaar terecht te komen.
Voordat we al het gevonden afval netjes in de afvalbak gooien, spelen we samen de plastic soep estafette.

Heb je nog energie over? Ga dan samen met de natuurgidsen van IVN Leidse Regio op zoek naar de mooiste schelpen en andere aanspoelsels. We gebruiken zoekkaarten om onze vondsten een naam te geven en nodigen je uit om een mooie schelpenmandala in het zand achter te laten.

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door: