Wassenaarse poldercross in 2020 speciaal voor teams

 

Ideaal voor bedrijven, verenigingen, scholen, vriendengroepen en anderen is de nieuwe opzet van de Wassenaarse poldercross. Welk team wordt dit jaar de kampioen poldercross in Wassenaar. De mooiste prijzen en de meeste aandacht gaan in 2020 uit naar de teams. Prijzen voor jeugdteams t/m 15 jaar en prijzen voor de volwassen teams vanaf 16 jaar. Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 9 deelnemers. De tijd van jouw team wordt geregistreerd wanneer je met vijven tegelijk over de finish komt. En je hebt nog genoeg tijd om te trainen, want de poldercross is dit jaar op vrijdag 3 juli vanaf 18.00 uur. We vertrouwen weer op een heerlijke zomerse avond. Heb je geen team gevonden, treur niet, je kunt ook individueel inschrijven. Traditioneel kunnen ook ouders samen met hun kind(eren) inschrijven en tezamen de poldercross lopen. 

 

De Wassenaarse poldercross wordt voor de 8e keer georganiseerd. Het parkoers is 3,5 km lang en je gaat ruim 40 keer door een sloot. Een zwemdiploma is verplicht om deel te kunnen nemen. In de wassenaarse wetering bewaakt de leiding van Scouting Van Woesik in hun boten dat je veilig naar de overkant kunt zwemmen.  Op 2 punten ga je door de wijk Weteringpark. Onderweg staat veel publiek en er wordt voor muziek gezorgd. Vlak voor de finish wacht een 1,4 meter diepe waterbak, die er voor zorgt dat het ergste vuil van je kleren is. Bij de boerderij zijn buitendouches en toiletwagens. Ook kun je je omkleden in de tenten van Scouting Van Woesik.  Ook dit jaar is het vertrek en de finish op de locatie van boerderij Den Hollander aan het Ammonslaantje 40. Arnold en Mireille Den Hollander maken van de poldercross een echt feestje. Vanaf het moment dat je het terrein op komt lopen, kun je genieten van muziek en sfeer. Ook is er een hapje en drankje. Trek na afloop nog even wat droogs aan en geniet op de boerderij na van de prachtige zonsondergang. Je hebt wel een drankje verdiend, wat een prestatie…..ruim 40 keer door een boerensloot…..een medaille om de nek…..trots!

 
Teamdeelnemers betalen € 5,= p.p. en individuele inschrijvingen € 7,= p.p. Kinderen vanaf groep 3 basisschool kunnen zich dan ook inschrijven voor de Wassenaarse sport- en speldagen. De inschrijving start op zaterdag 7 maart van 10.00-11.30 uur bij het volgende adres:

Scouting Van Woesik,
Duivenvoordelaan 560
Wassenaar

 Voor meer informatie bel Arnold Den Hollander (0625200154), Jan van Benten (0613575532) of Leo Bellekom (0643265500)